Flummigt värre!

Det var ett bra tag sedan jag kände mig lika glad som idag. Jag vet egentligen inte varför mitt humör har varit i topp, men det har känts skönt. Skolan var som vilken skoldag som helst, pluggade järnet på vissa lektioner och andra satt man bara och slappa. Efter skolan var slut för dagen gick jag med Fia och Bella och solade på ett solarium nere i stan. Jag och bella delade dubbelhytt, jag blev skapligt röd i fejset och väldigt brun på övriga kroppen. Härligt med lite färg, har känt mig så blek på sistonde. Funderar på att sola nästa vecka också om ekonomin är på den rätta sidan. Nu har jag funderat en del och kommit fram till att något måste göras med mitt trista hår, det måste bli ljust igen för jag passar trots allt bäst i det. Sedan ska jag klippa mig, kanske klipper upp det en aning. Vill känna mig lite vår fräsh. Fast det får nog vänta till feburai månad eller mars.

Föresten har jag varit på odlarskolan idag på kvällen och bakat lite godsaker med tjejerna. Det blev gott det, och trevligt att prata lite skit med min föredetta lärare. Därefter kom farsan och hämtade mig, eftersom att jag ville hämta ut mina glasögon. Men när jag kom fram vid halv sju, var just optikern stängd. Alla andra affärer stängde sju medans lilla glasögon affären envisades med att stänga en timme tidigare. Snacka om att jag blev sur, vill ju ha dom nu inte imorgon. Avskyr att vänta, fast imorgon ska jag se till att komma innan stängningsdags så jag får mina brillor. Jag är förälskad i dom, hoppas jag vågar ta på mig dom i skolan  bara .



Det är dags att gå till sängs och läs någon smaskig bok.
Night, night!


Sad but true!

Jag vaknade i morse av att jag hade ont i magen, trodde inte att min dag skulle bli värre men det blev den. Sen när jag fick höra på nyhetera att skådespelaren Heath Ledger hade dött blev jag helt chockad. Om det var någon jag inte trodde skulle dö detta år så var det han. Förutom att han är skit fin, så är han en otroligt bra skådespelar. Enligt nyhetera så dog han av en överdos, och jag hoppas att det inte var med vilja han dog av. Han har trots allt ett barn och en fru. Anskyr att folk dör när de är unga, hoppas detta inte var något självmord. Det är klart att man förstår att kändisar blir depprimerade av rampljuset och kändisskapet, men det ska inte gå så pass lång att man tar livet av sig. Många kända ansikten har gått i väggen och tagit självmord, såsom: Kurt Cobain en av världens bästa musiker, Elvis, wallander tjejen som dog för nästan ett år sedan.
Detta borde få ett stopp. Finns det inte tillräkligt av hjälp för dessa människor, eller vill dom inte ta emot samhälets hjälp. Jag vill tro att det finns ett botemedel för att förebygga självmord bland alla människor. Livet har så mycket mer att ge, alla hamnar i en svår tid då behöver man någon som hjälper en. Vissa klarar sig ur ångesten, andra inte.

Heath var en begåvad skådis, jag hoppas att folk får upp ögona för vad som händer. Mer hjälp behövs. Nu hoppas jag att det inte var med flit, utan att han tog för mycket istället.

Bästa filmen som Ledger har varit med i är: En riddares historia
Jag köpte en annan film som han medverkar i nämligen: Candy, en film om kärlek och drogmissbruk. Har inte sett den än, men ska göra det senare.
Se filmera med honom vet jag, alla jag har sett är väldigt bra.

Skepp och hoj

image11
Vila i frid Heath Ledger! <3

Vill ha sol och värme!

Helgen är här, så härligt. Skulle gå och sola igår men det blev inte av för Lina var fortfarande sjuk. Det kanske blir av idag istället. Hoppas.
Känner mig lite lat, har inte varit på friskis på en veckan. Jag får ta igen det nästa vecka istället. Om jag inte går imorgon, får messa Hanna och checka om hon är kry. Jag är ganska seg idag, känner att alla bekymmer rinner över mig. Vill ha ett sommarjobb men vet inte vart jag ska vända mig för att få tag på ett. Känns som allt handlar om kontakter och åter kontakter. Det enda jag har är en byggare till pappa, så inget jag skulle tänka mig att jobba med. Mammas jobb har en massa regler, och helst ska man ha fyllt 18år. I värsta fall får jag fråga Hanna om jag kan sommarjobba med henne som städerska. Något som jag helst vill undvika att göra. Jag vet, jag är ganska kräsen.

Längtar verkligen till lite sol ska komma fram, och framförallt sommarlovet. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på denna sommar, kanske åka till Liseberg. För jag har aldrig varit där. Sen måste jag besöka Mathilda i blekinge, såklart. Jag Bella och Fia funderar på att besöka spökslottet i västerås tror jag att det var, iallafall någonstans här runt omkring. Jag brukar inte bli rädd för sånt, men man vet ju aldrig.

Lånade en bok igår på bibblan, så nu är det dags att ta fram den och läsa.

Have a nice day!

image10
Sommar, kom tillbaka!

hmm?

Jag har bokat tid idag på "se och synas" för en synundersökning. För jag behöver läsglasögon, så nästa vecka blir det förrmodligen. Mamma får offra sig och hänga med till stan. Ja det var vell allt jag ville ha sagt just nu.
 ska kika på tv kärleks serie på femman. Yeah älskar drama. Ha det fint sålänge.
ses
image9 


Livet har sina goda stunder..

Idag var jag på ett kort besök i skolan, var med på de två första lektionerna. Sen ringde jag mamma och åkte hem. Kännde mig inte riktigt kry ont i halsen och magen. Fast imorgon ska jag till skolan för det är en kort dag, dessutom får jag mina penngar förmodligen då. Har tittat ut en väska som jag ska köpa. Linah och jag kanske ska gå och sola efter plugget också. Trevligt, trevligt. Därefter är det helg. Fast vet inte riktigt än vad eller vem jag ska göra/vara med?.

Sommaren 2007 är den bästa genom tiderna. Träffade vännen Mathilda, som verkligen gjorde resan rolig. Fick en bra kontakt med familjen jag bodde hos, som jag verkligen ska besöka en vacker dag. Jag har fått utvecklas som person under resan till USA. Jag ska flytta till Amerika en dag, men jag vet inte när. Igår var det någon som frågade om jag hade en list vad jag skulle göra innan 40. Jag har planer, men man vet aldrig livet kan vändas så snabbt. Det som var en dröm igår, kanske inte existerar nästa dag. Livet är fullt av prövningar och riktningar.

Have a nice day!

Förändrat

Inget är sig likt, då menar jag inget.  Det käns som man befinner sig på samma nivå som i sjuan. Jag vet inte om jag trivs med något längre. Visst jag har vänner och trivs i gymnasiet. Men något fattas, det kommer alltid vara en pusselbit borta. jag vet att jag har tappat greppet, när jag känner mig vilsen. Det gjorde jag i höstas och det gjorde inte läget bättre. För jag ska inte begå misstag enligt mig själv och många andra. Ändå gör jag det. Jag kommer ihåg den gången jag var svin full på valborg i sjuan, när mina kompisar Robbin och Ida kom var jag redan full. De sa om och om igen "Micha, är du full? det trodde jag inte om dig!" Det har alltid varit så att folk tror att jag uppför mig perfekt. Men jag är långt ifrån det. Jag är männsklig precis som alla andra. Blir så less när man får höra saker, det är ord som sårar. Det gör mig svag och ynklig. Jag antar att jag är det nu. Ibland käns det lättare att dölja saker än att visa det. speciellt sina svagheter.

Dessutom är januari inte den bästa månaden för att tycka att allt är toppen. Snön är bort, vilket är trist. Skolan tar kål på en som vanligt. Jag längtra verkligen efter lov, kan till och med gå ut i praktik bara för att bli av med skolan för ett tag.
Föresten så fyller jag på skärtorsdagen i år, vilket betyder att dagen efter är en röd dag långfredagen. Så jag får ha en lång födelsedag utan att tänka på att natta tidigt. På tal om ingeting.

Nu är det dags att bege mig någonannanstans.
Godkväll!

Tiden går fort..

Nu är det redan söndag och imorgon skola igen. Har faktiskt inte gjort något speciellt i helgen bara tagit det lugnt. Jag har faktiskt varit lite hjälpsam i hemmet, städat och så. Lagade även mat som vanligt, fast det är roligt. Det har inte blivit så mycket skolarbete. Läste lite ur en bok det var typ allt. Ganska skönt att det inte är fullt upp med läxor just nu. Men jag antar att det kommer snart. Egentligen vet jag inte varför jag skriver blogg idag. Ganska onödigt antar jag.

Ikväll ska jag se på reprisen av "Stjärnorna på slottet". Jag ser den enbart för att Peter Stormare är med. Han är så go skådis, och bäst i "prison break".  Sen är det ganska skoj att se när kändisarna hamnar i luven på varandra. I övrigt så rekomenderar jag den att se. På fredag får jag mina pengar äntligen, tänkte gå en shopping runda på jakt efter en ryggsäck. Ganska praktiskt att ha när man tränar och så. Fast den jag är sugen på är ganska dyr, men vad gör man inte för bra kvalité. Vill även se den nya filmen "Försoning" men den har inte kommit till bion i e-tuna än, som vanligt.
Nu ska jag knalla vidare.

ses & syns



tack så mycket..

Ord kan såra något otroligt. Vissa är värre än andra. Då vill man bara försvinna, för man känner hur värdelös man egentligen är. På riktigt. Det käns så jävla skönt att få höra att man är ett svin, och kan lika med vara död istället för vid liv. Jag tar åt mig mer än vad jag vill att andra ska se. Det skadar mig bit för bit. Och idag skulle det tydligen vara min lyckodag enligt horoskåpet. Jag ser det mer som en dag jag helst vill glömma. Nu funderar jag på om det är sant, att jag gör mer skada än  lycka. Jag hatar att vara liten, vill bara fly från allting. Det är nog värst att få höra det av dom som alltid har funnits där.

Pallar inte mer.

Det går bara man vill!

De senaste dagarna har känts konstiga. I måndags när skolan började igen känndes det inte rätt att jag går på Säkerhetsprogramet, för jag vill inte bli polis eller väktare. Jag vill hjälpa ungdomar i framtiden, typ som en bettendevetare såkallade socinom. Men innan viste jag inte riktigt vad jag ville satsa på, vilket yrke som passar mig. Så jag tänkte hoppa av programet och välja nytt till nästa termin, men som tur hann jag gå till studievägledaren och prata lite. Hon sa att Säkerhet är en bra utbildning om man vill bli socinom eller arbeta med människor, och så vill jag inte lämna mina fina vänner jag har fått i klassen. Så kvar blir jag i två och ett halvt år till förhoppningstvis. Sen går det ganska bra för mig på dom olika kurserna vi läser, bättre än det gick på högstadiet i vissa fall.

Nu har vi börjat med ett nytt tema i klassen. Vi har delats upp i grupper på fem och ska göra en power point presentation om brott och straff. Vi ska göra en missahndel som går överstur och blir ett mord, dråp med andra ord. Detta ska bli intressant för det vi gör ska bli bedömd av en jury som sedan delar ut pris till de som dom anser har gjort bäst presentation. Så det blir lite stressat men sammtidigt, roligt.

Snart närmar sig helgen något som  jag har längtat efter ett par dagar nu. Imorgon  har jag en kort dag, slutar redan tjogo i ett, stannar kvar i skolan. För bella har tyska lektion och jag ska göra henne sälskap efter skolan sen. Därefter ska jag träffa Hanna och vi ska till Friskis och gå på det nya Danspasset. Spännande att prova nåt nytt. Nu har jag verkligen satsat på mitt nyårlöfte. Att äta nytigt, ingen godig alltså och träna minst två gånger i veckan. Det är inte för att jag tycker att jag är tjock utan för att få bättre kondition, och känna sig stolt över sig själv. Träning förgyller livet, tro mig. Alla vill vara friska och fräsha, varför inte att göra något åt det då. Det är alldeles för längtråkigt att ligga på sofflocket och jäsa. Det tog ett tag innan jag fattadedet, men nu ska jag inte svika mina mål.

Nu ska jag snart knalla till sängs och plugga lite matte om jag orkar. Det är ju en morgon dag också med nya friska tag.

Night, night! =)

Träning gör en glad!

Nu är jag helt trött i kroppen, var först på friskis på ett skivstyångs-pass. Jävligt kämpigt, men roligt. Sen när jag kom hem var Mattias utanför tomten och ville ha med mig på en jogging tur. Jag satt på mig gympadojer sen bar det av ut för en spring-gå tur. Det var jätte roligt att komma ut och bara umgås med kusinen, sen började det bli mörkt då drog jag hem igen. Så nu sitter jag här trött som bara den, men ändå glad för att träning är roligt. Jag måste röra mig mer och äta nyttigare i år, för man mår så mycket bättre i helhet. Min hjärna fungerar inte riktigt bra just nu, ska nog tappa upp ett bad i badkaret.

Imorgon börjar skolan igen, jag vill ha mer lov men det är trevligt att träffa alla vänner igen. Såklart. Däremot väntar en hög av uppgifter denna termin och alla tema-uppgifter. Som tur är har vi många ledighetsdagar på våren jämför mot hösten, sen blir man alltid piggare när solen kommer fram igen.

Ha det gött!

Hjälpt farmor..

Idag har jag varit hos farmor för att hjälpa henna att flytta saker och städa i sitt gammla hus, eftersom att hon har precis flyttat. Det var kanska tist, jag tvättade ur en gammal kylskåp som inte doftade got alls. Men jag fick ett par saker som hon inte behövde, vilket var bra. Det var allt jag har gjort idag.
Tror att jag ska färga håret idag till brunt, men då behöver jag mammas hjälp om hon har tid. Så nu försvinner det rosa, ganska skönt faktsikt. Jobbigt med blickar efter mig, som om jag var en brottsling eller något.

Nu ska jag ta och läsa " En geishas memoarer", filmen är riktig bra och boken verkar vara ännu bättre.
Ses & syns
image8
Jag med mitt rosa-hår :)


Dagen..

Idag  gick dagen åt att åka in till stan för att träffa Mary. Vi kollade lite på rean i Gina Tricot, Mary letade efter byxor men hittade inga och jag själv köpte en ganska snygg kofta.  Därefter lunkade vi vidare mot H&M och som en tröst så fann Mary en ny tröja. Sedan gick vi och tog en fika inne på 21:an. Det var trevligt att vandra lite på stan, men för Marys del var det smärtsamt hon var hes och en aning sjuk också. Fast jag höll kvar henne tills min buss kom och där slutade shopping-turen med vännen min. Jag köpte även en färg till håret, så nu ska skallen bli brun. Käns lite diskretare att ha det brunt än rosa, lite jobbigt med alls blickar på en.

Snart är det roliga över, skolan börjar på måndag. Ganska trist gillar ju ledighet. Men nu är det bara att ta nya friska tag och ge järnet inför allt plugg. Nu är jag skapligt trött ska nog bege mig till sängen föe en natts sömn.
Night, Night!
image7

Gott Nytt År!

Igår var det nyårs firande hos Helena, vi åt god mat och sjungde SingStar. Det var trevligt att träffa alla igen, kvällen var trevlig. Framåt tolvslaget knallade vi ner på stan, det var en bit och gå men det var värt för fyrverkerierna får man inte missa. var kvar på stan ett tag, sen kom mamma och hämtade mig framåt två. När jag kom hem var det lite folk i köket och snackade, var så trött att jag bara gick och la mig i sängen för att vila men slocknade genast.

Nu är 2007 över, och ett nytt år väntar. Jag ser fram emot 2008 och hoppas även detta år blir lyckat. Längtar redan till den 29 feburari då kent uppträder i västeråshallen. Jag har inte några större planer för året.

Nu ska jag ta och dricka en kopp te och se några avnitt av "prison break"  min favo serie.
Idag fyller min kompis Michelle år! Grattis-kramar på dig..
image6
Have a nice day!

RSS 2.0